Vandaag is het dan weer zover, de motor is de winterstalling in gegaan. De temperatuur komt met erg veel moeite boven de 10 graden uit en het voelt behoorlijk koud (waterkou) aan. De voorspellingen voor de komende 14 dagen laten ook geen verbetering zien, dus het moest maar.

Ik ben vanochtend bij Motorsport Klazienaveen langs gegaan om wat spul (additieven, met een mooi woord) aan te schaffen die door de benzine wordt gemengd. Ik heb zowel Motorex Fuel Stabilizer als Motorex System Guard aangeschaft. Deze zorgen samen voor de houdbaarheid van de benzine en het schoonmaken van de injectoren en dergelijke.

fuelstab250systemgu250

Natuurlijk ook de motor meteen goed schoongemaakt en weer laten glimmen met Pledge bijenwas :) Na het schoonmaken en toevoegen van de Motorex flesjes ben ik nog even een stukje gaan rijden zodat het goed kon mengen met de benzine en tevens de motor afgetankt.De Z1000 staat nu inmiddels bij mijn moeder in een geïsoleerde schuur. Daar heb ik het kabeltje van de Optimate 2 druppellader aan de accu vastgemaakt, zodat ik de druppellader vanaf nu via het 'kontje' snel kan aansluiten.

De kilometerstand is 16158, sinds de aanschaf heb ik dus ruim 2000 kilometer gereden.