Ja ik weet het, het is al een hele tijd geleden dat ik een update heb gedaan van mijn blog. De afgelopen tijd is er behoorlijk wat op motor gebied gebeurt, de titel verklapt het al, ik heb een nieuwe motor aangeschaft.

De Kawasaki ZX6R bleek meer schade te hebben dat ik zelf had verwacht, hij was op een paar honderd euro na financieel totall loss. Dit komt uiteraard ook door zijn leeftijd die de dagwaarde behoorlijk naar beneden duwt. Gelukkig is de schade allemaal relatief simpel te repareren en grotendeels optisch. Nadat de schade-expert geweest is, heb ik de motor ook weer opgehaald en heb er weer heerlijke kilometers mee gemaakt.

De eigenaar van de motorzaak was intussentijd op zoek gegaan naar een Kawasaki Z1000 en een aantal weken geleden had hij een gevonden. De Z1000 kwam uit Groot Brittanie, dus moest uiteraard nog wel gekeurd worden door de RDW, maar voortijd heb ik nog ruim een uur kunnen proefrijden en ik was meteen verkocht :)

De motor is voorzien van een Datatool alarm en Scott-oiler kettingsmeer systeem en verder helemaal origineel. De kilometerstand is 14000 en doordat ze aan de overkant van de plas werken met een MOT-certificaat (soort van APK) is ook aantoonbaar dat deze kilometers kloppen. Tevens is het onderhoudsboekje netjes afgestempeld bij de beurten, wat ik erg fijn vind. Zo weet ik zeker dat ik een goed onderhouden motor heb gekocht.

De dingen die ik echter meteen wilde veranderen, waren de banden en de kentekenplaathouder. De originele is mij veel te lomp, daar moest dus een kleinere voor in de plaats komen en de banden waren niet echt mijn keuze. De achterband was splinternieuw en de voorband aan vervanging toe, maar ik heb toch besloten om zowel voor als achter Michelin Pilot Power 2CT te leggen. De banden bevielen mij op mijn ZX6R ook zeer goed.

Tijdens de proefrit hebben we snel een foto gemaak, morgen kan ik hem ophalen, dan zullen er ongetwijfeld meerdere foto's gaan komen!!

pict2049