Net de accu weer in de motor gebouwd, deze had de hele winter aan de Optimate 2 druppellader gehangen. Ik maakte me wel zorgen over de stevige vorst in dat koude enkelsteense schuurtje, maar die zorgen waren niet nodig, de accu is perfect in orde bleek net.

Vanaf 28 september heeft de motor stil gestaan, 5 maanden dus! Het starten ging nog wonderbaarlijk goed, er moest uiteraard even benzine rondgepompt worden, maar binnen een minuut liep hij. Na de middag ga ik een stuk rijden, zodat de motor weer goed warm wordt en alle condens verdwijnt uit het blok. Het zal mij benieuwen hoe het zal gaan, na 5 maanden..

Ik denk wel dat ik hem voor een beurtje naar Motorsport Klazienaveen ga brengen, voor een kleine beurt, waarbij ook een flesje Forté Motor Flush gebruikt moet worden. Dit spul zorgt er voor dat oude (olie) rommel uit het blok gespoeld wordt en dus ook de oliekanaaltjes minder kans op verstopping hebben. Na zo'n periode van stilstand lijkt me dat niet gek om te doen.

Maar eerst rijden vanmiddag!!