Het is weer zover, voor mij is de pret voorbij en mag de motor weer een paar maandjes rusten ...helaas... Maar het is niet anders, er is deze week al 2 keer pekel gestrooid, voor mij het teken dat het seizoen ten einde is.

Voor dat ik hem, net zoals vorig jaar, bij mijn moeder in de (geïsoleerde en meestal verwarmde) schuur heb gezet, ben ik nog even bij Motorsport Klazienaveen langs geweest om te vragen of ik nu al een nieuwe accu moest bestellen, of dat ik die volgend jaar zo op kan halen. Het laatste dus, maar toch voor de zekerheid rond die tijd nog maar eens informeren bij Marcel. Die vroeg me trouwens of ik wel had gedacht aan iets als Forte, wat ik ieder jaar aan de benzine toevoeg. Dat was ik dus vergeten. Hij gaf mij 'Motorex Fuel Stabilizer' mee, die heb ik tijdens het aftanken bij Q8 toegevoegd aan de benzine.

Slows oxidation of gasoline to prevent gum and varnish build-up, easier start of engine after storage, allows problem-free resumption of service even after prolonged lay-ups.

Dus als het goed is dan kan ik volgend jaar de nieuwe accu er in doen en dan moet hij redelijk snel weer starten. Vorig jaar ging het ook goed, toen had ik er Forte in gegooid, dus daar gaan we nu ook maar weer van uit.