Vorig jaar had ik me nog gedragen zoals verwacht in het verkeer en daarom heb ik ook in totaal een flinke geldelijke donatie aan het CJIB mogen doen. Uiteraard heb ik geleerd en houdt ik mij tegenwoordig met hulp van de cruisecontrol in de auto netjes aan de geldende maximum snelheid. Vanochtend las ik in het Dagblad van het Noorden echter de gevolgen van het nette gedrag van mij en mijn mede Drenthen.

Verkeersveilige Drent kost rijk geld

De deelnemers aan het verkeer in Drenthe houden zich dit jaar zó netjes aan de regels, dat de politie bij lange na niet kan voldoen aan de boeteafspraken die vorig jaar zijn gemaakt met het Bureau Verkeershandhaving van het Openbaar Ministerie.
Een tegenvaller voor het rijk, dat zo heel wat inkomsten misloopt. Hoeveel is nog niet precies bekend. Vooral bij alcoholcontroles, rijden zonder helm en rijden door rood wordt de doelstelling lang niet gehaald. Korpschef Frans Bakker: "Als de mensen zich aan de regels houden kunnen wij daar natuurlijk weinig aan doen."

Dus BVOM, bij deze mijn excuses, het was natuurlijk nooit mijn bedoeling om jullie de dupe te laten worden van mijn afgedwongen nette gedrag. Nu maar hopen dat ik er vannacht van kan slapen...